Cene novih stanovanjskih nepremičnin izrazito višje

Cene novih stanovanjskih nepremičnin so se v 4. četrtletju 2017 glede na prejšnje četrtletje zvišale za 9,4 %.Trend rasti cen rabljenih stanovanjskih nepremičnin se torej nadaljuje.
Cene stanovanjskih nepremičnin namreč rastejo že tretje leto zapored.
Statistika kaže, da je bilo prodanih 105  novih stanovanj, njihove cene so se, glede na prejšnje četrtletje zvišale za 9,5 %.
Število prodanih novih družinskih hiš v 4. četrtletju 2017 ostaja nizko, čeprav je doseglo najvišjo raven v letu 2017. Njihove cene so se glede na prejšnje četrtletje zvišale za 8,5 %, kar je največje zvišanje do sedaj. 
Cene rabljenih stanovanjskih nepremičnin, po padcu v drugi polovici leta 2015, rastejo že od začetka leta 2016. V 4. četrtletju 2017 so se glede na prejšnje četrtletje zvišale za 2,8 %, število prodaj je bilo tudi tokrat visoko (2.574). 
Rabljena stanovanja v Ljubljani so se glede na prejšnje četrtletje podražila za 2,2 %. V največji meri pa so se cene rabljenih stanovanjskih nepremičnin zvišale zaradi višjih cen rabljenih stanovanj v preostali Sloveniji (te so se namreč zvišale za 3,9 %).
Število prodanih rabljenih družinskih hiš se je v 4. četrtletju 2017 – po padcu v prejšnjem četrtletju – ponovno zvišalo, njihove cene so glede na prejšnje četrtletje zrasle za 2,0 %.

Več o temi na povezavi: https://bit.ly/2pNftGw