Nepremičninski investicijski sklad

Investitorji, ki želijo vlagati v nepremičnine, do nadpovprečnih donosov z Mrežo nepremičnin d.o.o.

25.3.2021 - D.S.

Union hoteli aktivno na trg hotelskih, poslovnih in stanovanjskih nepremičnin z novim nepremičninskim skladom

Vlagatelji bodo lahko zdaj investirali nepremičnine kot stvarne vložke. Med drugimi cilji je tudi konsolidiranje razpršenega etažnega lastništva večstanovanjskih stavb. Sklad napoveduje nadpovprečne donose.

Podobne cilje vlagateljem že vrsto let pomaga uresničevati tudi mreža nepremičnin d.o.o. http://investicije.mreza.com/

 

 

..(več)

V ljubljanski družbi Union Hoteli, so na nedavni zelo pomembni skupščini potrdili oddelitev nepremičnin na novoustanovljeno družbo EQUINOX NEPREMIČNINE, d.d., ki naj bi s tem postala prvi v Sloveniji kotirajoči nepremičninski sklad. 

Matej Rigelnik, glavni izvršni direktor Union hotelov je na novinarski konferenci izpostavil strateške cilje nove družbe, med drugim odločenost, da postane aktivni igralec na slovenskem nepremičninskem trgu, ne le pri hotelskih in poslovnih, ampak tudi pri stanovanjskih nepremičninah.

Lastniki Union hotelov so ob oddelitvi prejeli po eno delnico družbe Equinox nepremičnine in Union Hotelov, ta pa se bo preimenovala v Union Hotels Collection.

Rigelnik ocenjuje vrednost novega nepremičninskega portfelja med 50 in 100 milijoni evrov. Obljublja tudi likvidnost delnic na Ljubljanski borzi in donosnost za vlagatelje, ki bodo lahko investirali tudi nepremičnine kot stvarne vložke. 

Trenutno je največja od 300 lastnikov družba Axor Holding, ki je nastala iz finančnega preoblikovanja ACH, z dobrim 76-odstotnim deležem. Za pridobivanje novega kapitala, tudi z izdajo obveznic, pa bi ta delež lahko zmanjšali do najmanj 51 odstotkov in eno delnico.

Želijo pa si, da bi postali vodilni igralec na nepremičninskem trgu, ki bo zanimiv za domače in tuje institucionalne vlagatelje, ter tudi fizične osebe. Ob tem Rigelnik vidi tudi priložnosti v konsolidaciji razpršenega etažnega lastništva večstanovanjskih stavb. Razmišljajo tudi o prevzemu upravljanja še kakšnega hotela v Ljubljani in tudi v tujini.  

Kot navaja časnik Večer, so pod okrilje Union Hoteli d.d. vključeni Grand hotel Union, uHotel, Hotel Lev, Central hotel in zadnja naložbena mešanica hotela in mladinskega hostla The Fuzzy Log, kjer je na voljo tudi edini urbani glamping v Sloveniji, kar skupaj predstavlja 767 sob, veliko Unionsko dvorano in sodoben konferenčni center v sklopu Hotela Lev.

S tem nepremičninski portfelj družbe Equinox nepremičnine vključuje nepremičnine, s skupno površino okoli 65.000 kvadratnih metrov in poslovne nepremičnine - poslovni prostori v Delovi stolpnici, prostori, kjer trenutno domuje prevozniško-turistična družba Nomago ter poslovna objekta na Miklošičevi in Nazorjevi ulici.

Podobne cilje vlagateljem že vrsto let pomaga uresničevati tudi mreža nepremičnin d.o.o. http://investicije.mreza.com/

Vir:

https://mreza.com/Investicije/

https://www.vzmd.si/novice/mediji-o-vzmd/morel-hoteli-union-del-premozenja-druzbe-prenesel-na-novo-druzbo-equinox-nepremicnine

https://www.vecer.com/slovenija/uninon-hoteli-z-nepremicninskim-skladom-na-ljubljansko-borzo-10238489